26 Nisan 2014 Cumartesi

Tasarım Garı İznik de!

   Geçtiğimiz cumartesi günü Tasarım Garı Kollektifi olarak ilk gezimizi düzenleyip İznikdeki çini atölyelerini ziyarete gittik. İznik'e gidenler bilir,çok şirin küçücük bir kasaba,hatta eski zaman ilçelerini,kasabalarını andıran tarihi bir dokusu var. En fazla 2 katlı evleri,daracık ve tozlu sokakları,her biri birbiriyle kesişen mahalleleri,aralara sıkışıp kalmış tarihi... İnanılmaz keyifli bir yer İznik,gitmeyenler için de acilen ziyaret edilecekler listesine eklenmesi gereken bir yer.

  İlk dolaşmaya başladığımız saatlerde hemen bitiverecekmiş gibi gelse de ,2 güne sığdıramayıp bir çok yerini gezemeden döndük ne yazık ki. Gezdiğimiz ve çok keyif aldığımız yerlerden size bahsetmek istiyorum.
                    

 İlk olarak Süleyman Paşa Medresesindeki çini mağazalarını ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Küçücük bir kaseden tutunda devasa tablolara kadar aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. Fakat diğer mağazalara nazaran Süleyman Paşa Medresesindeki mağazalarda fiyatlar biraz daha yüksek,bunu da aklınızın bir yerine not edin derim ;) 

  Biz medresede çok eğlendik,Tasarım Garı olarak hepimiz birbirimizle bir çok konuda ortak paydalarda buluşabildiğimiz için,sohbet ve muhabbetin keyfi,el yapımı çini fincanlarda içilen kahvenin lezzeti ve tarihi doku içinde inanılmaz bir hal aldı. Selfie çekilmeyi de unutmadık tabi ki :))

                                                                    
      
  I.Murat Hamamı daha düşük fiyatlarda alışveriş yapabileceğiniz,yine bir çok küçük dükkanı bir arada bulabileceğiniz bir yer. Ayrıca hamamın içinde birde küçük İznik minyatürü bulunmakta,İznikdeki tarihi mekanların,su yollarının ve meşhur İznik Kapılarının bulunduğu bir minyatür. Tabi kahvesiz olmaz,bir Türk kahvesi de orada içildi :)) Yine el yapımı fincanlarda :))

 

  İznik de dolaşırken nereye baksanız bir çini dükkanı ve ya atölye görüyorsunuz. Bir çok tabelalar,kapı numaraları,hatta yıkılmak üzere olan,içi boş evlerin bile kapı numaraları çiniden. Nereye baksanız çini,ama bu durum insanı boğmuyor ve her yerde onları görmek size inanılmaz bir keyif veriyor.

     

  Biz Tasarım Garı olarak çok keyifli 2 gün geçirdik. Şimdi anlatamadığım,o kadar güzel anlar ve o kadar güzel sanatlar gördük ki,bunu ancak sizlerde oralara giderek anlayabilirsiniz. Son olarak İznik de gün batımını da sizinle paylaşmak istiyorum... Herkese iyi geceler...



   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı Bekliyorum...